Ervaringen

Gitka (63): “De chirurg was verbaasd”

April 2015 werd bij mij een tumor in een eierstok geconstateerd. De tumormarker CA 125 was 243, terwijl die onder de 35 hoort te zijn!

De arts schreef chemotherapie voor en een operatie en dan weer chemotherapie. Ik besloot dat te combineren met alternatieve geneeskunde en vond op het internet op meerdere websites de raad om geen suiker meer te eten, in geen enkele vorm. Ook geen zoetstof, honing, siroop, maltose of wat voor variant dan ook. Ook geen tarwe, aardappelen, rijst of andere ‘snelle’ koolhydraten. Wel spelt, rogge, kamut, haver. Daar ben ik meteen mee begonnen, rigoreus. Tussen april en juli daalde de CA 125 al naar 157.

Ik wilde ook deskundig advies erbij en vond Jeanine Slot, die me een homeopathische behandeling gaf, gecombineerd met adviezen op basis van de orthomoleculaire geneeskunde. Het dieet wat ik al volgde, bevestigde ze, en breidde het uit met  bakken alleen in kokosolie of boter. Dit is om de zuurstoftoevoer naar de cellen te versterken. Daardoor krijgen tumorcellen minder kans. Ook adviseerde ze me diverse voedingssupplementen.

Deze hele behandeling begon in juli, tegelijk met de eerste chemotherapie. Kort daarna was de CA 125 al gezakt naar 26. Na de tweede chemotherapie was dit 8.

In november volgde de operatie. Tot grote verrassing van de chirurgen wees alleen nog littekenweefsel erop dat daar tumoren hadden gezeten! Bij het weefselonderzoek werd een piepklein tumorachtig iets van 1 mm gevonden. Dat was zelfs te klein om vast te stellen in welke fase het was.

Ik had ongeveer vier weken na de operatie de tweede serie chemotherapie moeten doen, maar ik had niet begrepen dat dat er zo vlak na moest. Ik meldde me daarom pas na acht weken weer. De oncoloog zei dat het toen geen zin meer had. Ik denk ook wel omdat ze bij de operatie weinig tot niets hadden gevonden.

De CA 125, die dus een stofje in het bloed meet dat aangeeft of er afvalstoffen van tumorcellen in het bloed zitten, was aldoor 8 of lager. Dat was in januari 2016. En dat is nog steeds zo.

Ik ben stug doorgegaan met het suikervrije dieet, alle voedingssupplementen en de homeopathische behandeling. Ik ben echt goed hersteld van de chemotherapie en de operatie. Ik voel me energiek en lekker. Ik denk dat de tweesporen behandeling van Jeanine Slot (homeopathie en orthomoleculaire therapie) een enorme bijdrage hebben geleverd aan het verdwijnen van de tumoren en aan mijn grondige herstel.

Amsterdam, februari 2017, Gitka Hamburger

 

© 2017 Jeanine Slot